Versalift VTX 240 G3
– billiften för alla

Vår mest mångsidiga lyft!

Här får du en kompakt lift monterad på ett chassi, och trots en stor arbetshöjd har vikten hållits nere så att den kan köras med ett vanligt körkort. Det är den tredje generation av VTX, och eftersom den ständigt förbättras efter kundernas önskemål blir den mer och mer användbar för allt fler kunder.

Utvecklad för dina behov

Liften är utvecklad och byggd i Danmark, och är därmed anpassad för nordiska förhållanden. Den fungerar året runt oavsett väder och temperaturer.

Med VTX får du ett lift som enkelt och effektivt kan användas för att lösa besvärliga arbetsuppgifter. När vi utvecklade VTX låg stort fokus på användarvänlighet och flexibilitet.  Det har lett till en lift som är enkel att använda och ger operatören en problemfri upplevelse – från att du automatiskt ställer upp liften till dess att det är dags att packa ihop efter arbetets slut.

VTX 240 G3 informasjon

 

  • 24 meters arbetshöjd

  • Totalvikt under 3,5 ton

  • 220 kg korgkapacitet

  • Möjlighet för hybrid

  • Utjämning på upp till 6°/6° ​

  • Användarvänlig kontrollpanel med display

  • Automatisk inställning och packningsfunktion

  • 2 x 90 graders korgrotation

HYBRID ELLER 100% ELEKTRISK

Du kan få din VTX både som hybrid eller helelektrisk. Du får en lift som kan köras på ren el, så att du reducerar utsläpp och avgaser och som en bonus så får du en lift som blir nästintill ljudlös.

Som om det inte räckte för att övertyga så kan du köra VTX med batteripaket på ett vanligt B-körkort. Vi vill att alla skall få möjligheten att jobba grönare så därför väger liften under 3,5 ton. För att få plats med batteripaketet har vi tagit bort passagerarsätet på 3,5-tonsmodellerna. I 5-tonsmodellen finns det dock fortfarande plats för både förare och passagerare.

Unikt arbetsdiagram

VTX har en bra och populär funktion med en rakbom, kompletterat med ett utskjut på 12,5 meter* så att du kommer upp över tak, vid exempelvis snöskottning, trädklippning, plåt- eller måleriarbeten. Samtidigt är VTX’ens korg monterad på sidan, så att du kan komma väldigt nära ditt arbetsområde. Det är särskilt praktiskt vid exempelvis takarbeten.

Dessutom är det möjligt att komma 3,3 meter under marken, vilket gör att VTX har ett helt unikt arbetsdiagram som ger dig en idealisk plattform att utföra en mängd arbetsuppgifter från.

Den intelligenta kontrollpanelen är konstruerad med ett sensorsystem. Sensorerna ger input till den inbyggda datorn som löpande beräknar och visar hur liften kan användas optimalt och säkert. Det ger också en ökad flexibilitet i arbetsdiagrammet, där liften också räknar om och tar hänsyn till korgbelastning.

*med 80 kg i korgen

En billift fullspäckad med funktioner

En av de saker som gör att VTX är så användarvänlig är att den har en kontrollpanel med display. Dessutom kan du med styrsystemet använda två joystickar för att styra upp till 4 funktioner på en gång. Det betyder helt konkret att du kan sänka den övre bommen samtidigt som du skjuter ut teleskopbommen, aktiverar jibben och snurrar ut hela liften ut över sidan på bilen. Med denna funktion kan du åka upp vid sidan av ditt önskade arbetsområde för att sen nå dit du vill.

Displayen är monterad vid sidan av växelspaken och ger brukaren möjlighet att enkelt kunna styra ett flertal av liftens funktioner och hela tiden se vilka möjligheter som är tillgängliga vid varje givet tillfälle.

Displayen guidar användaren enkelt genom de olika momenten när du ska sätta upp stödbenen, så att uppstarten sker problemfritt. Du kan enkelt starta uppställningen av stödbenen med ett enkelt tryck på en knapp och stödbenen stoppar sen ett par cm från marken vilket gör att det är enkelt att få stödbensplattorna på rätt ställe.

På samma vis guidar displayen dig när du använder ”Home”-funktionen, där både lift och stödben automatiskt kan köras tillbaka till transportpositionen. De tydliga displayinstruktionerna ger även oerfarna liftanvändare möjlighet att enkelt komma igång med att sätta upp liften och börja använda den.

Ett område som visar VTX’ens mångsidighet är att den klarar upp till 6 graders lutning, oavsett bilens position. Arbete i så höga lutningsgrader understryker också varför VTX240 G3 anses vara en allsidig lift som klarar många olika arbetsuppgifter.

BESTILL EN GRATIS DEMO

✓ Ingen forpliktelser     ✓ Full gjennomgang etter behov      ✓ Vi kommer til deg

Vill du vita mer?

Ring eller skicka ett mejl till oss - vi står redo att hjälpa dig.