mar 3, 2023

Kundberättelser – Lerum Energi

Lerum Energi underhåller 10.000 belysningspunkter

Lerum Energi AB är ett elnät- och fjärrvärmeföretag, ägt av Lerum kommun som ligger i Västra Götaland. De står själva för alla investeringar i nätet, till exempel utbyggnad, underhåll och mätning för att säkerställa en säker elförsörjning till alla kommunens innevånare. I dag har Lerum Energi mer än 18,000 elnätskunder och förvaltar mer än 130 mil ledningar och närmare 350 transformatorstationer.

Tid att uppgradera sin lift

När vi nyligen besökte Lerum Energi och pratade med Thomas Eriksson, som har varit anställd i mer än 20 år i olika roller hos Lerums Energi. Han visade oss runt och berättade mer om Lerum Energis arbete och utmaningar, där en liftbil är ett ovärderligt arbetsverktyg.

I 2010 levererade vi en Versalift till Lerum Energi, men med 12 år på nacken och ett utökat antal arbetsuppgifter de senaste åren, var det dags för en ny liftbil, som skall klara de arbetsuppgifter och utmaningar man nu står inför.

Lerum Energi är ansvariga för att underhålla kommunens 10.000 belysningspunkter och har därför ett behov av en lift som klarar denna typ av arbetsuppgifter, där arbetet består av allt från att skifta armaturer till att sätta upp ny belysning längs vägar, cykelbanor och elljusspår.

Thomas Eriksson, Biträdande Chef Service och Entreprenad på Lerum Energi

En lång önskelista

Då företaget skulle ha en ny liftbil, gjorde den en lista med alla krav de hade på sin nya liftbil som leverantören skulle möta. Det de önskade var en skräddarsyddlösning, för att klara de arbetsuppgifterna som de har i sin vardag för att göra jobbet effektivt och enkelt. Liftbilen skulle bland annat vara ”smidig”, som Thomas uttryckte det, då den skall kunna komma åt i både parker, anläggningar, på villavägar, och på trafikerade leder.

Det var också viktigt för Lerum Energi att liften skulle vara enkel att använda och snabb och enkel att ställa upp, då de flyttar liften från lyktstolpe till lyktstolpe många gånger varje dag. Här var det viktigt att de fick vår Drive-option som är den den perfekta lösningen, med denna option går det nämligen enkelt att packa ner liften, för att kunna flytta bilen, mellan varje arbetsområde. Det är avgörande för att spara tid under en arbetsdag.

Som ett energiföretag, var det heller inte överraskande att Lerum Energi har fokus på att välja hållbara lösningar, där det är möjligt. Därför var det viktigt att liften kan köras med batteridrift medan bilen kan köras på HVO biodiesel.
Med vårt batteripack kan liften köras utan att bilens motor behöver vara i gång, det är en fördel, både för att det inte blir några utsläpp, samtidigt som ljudet minskar väsentligt, till glädje för både operatörer och för omgivningen.

Sist men icke minst var det avgörandet för Lerum Energi att det fanns smarta och välfungerande lösningar till allt som man behöver ha med. Här önskade de en lösning med skåp monterat på bilens chassi, med plats till både material och verktyg. Därutöver har de fått med en verktygskorg som de kan sätta på korgkanten, så de har alla verktyg nära till hands, när de är uppe vid sin arbetsplats i luften.

Kontakta oss för att få veta mer om dessa två nya spännande produkter!

Den helt riktiga lösningen

Mot bakgrund av Lerum Energis Önskelista , erbjöd vi dem en skräddarsydd liftbil som uppfyllde alla deras krav. Lösningen blev en VTL-135-F med en arbetshöjd på 13,5 meter, monterat på en 5,5 tons Merceds Benz Sprinter Chassis. Bilen har 4 hjulsdrift och har ett relativt kort axelavstånd, därför är bilen väl byggd för att manövrera runt både i vinterväglag och i lätt terräng.

Lerum Energi är en stark partner som inte bara följer strömmen – utan vill leda den! Vi är glada för det goda samarbetet och det är spännande att följa en verksamhet som arbetar med hållbara energilösningar. Vi hoppas att vi även i framtiden kan få leverera de rätta lösningarna och fortsätta med det goda samarbetet.

Thomas Eriksson och Anders Werneskog, Country Manager for Versalift Sweden

Vil du vite mer?

Ring eller send oss ​​en e-post - vi er klare til å hjelpe deg.